Asylskolen2

Fortællinger kender ingen grænser - AFLYST

Den 19. november kl. 12-18.30 inviterer DATS til temakonference på Askov Højskole. Omdrejningspunktet bliver teatrets fortælling samt teatrets evne til at skabe fællesskaber mellem mennesker.

På konferencen kan du møde oplægsholdere, der selv har arbejdet med, oplevet og gjort erfaringer med, hvad fortællinger, i alle mulige former, kan udrette i mødet mellem ”almindelige” danskere  og flygtninge/asylansøgere eller udsatte og marginaliserede danskere.

Teatret og fortællingen kan fysisk bringe forskellige mennesker sammen. Men det kan også  bringe  ”de andre” ind i vores liv ved at levendegøre deres historier. Og det kan give ”det usagte” og ”de tavse” stemmer, så vi bliver nødt til at lytte og mærke, tænke og forstå.

Sammen skal vi høre, opleve og samtale om, hvordan teater og fortælling, på mange forskellige måder, kan skabe rum for møder, for åbenhed og nysgerrighed, for empati og integration.

TILMELD DIG HER

Program for konferencen

Kl. 12.00-13.00: Ankomst og frokost


Kl. 13.00-13.15: Velkomst og intro


Kl. 13.15-14.00: Forestillingen “Bridge over Troubled Water” spiller.
Oplev selv forestillingen der allerede har rørt mange. På kort tid er "Bridge over Trouble Water" blevet en utrolig efterspurgt forestilling over hele Danmark, ligesom projektet netop har modtaget Varde Kommunes Integrationspris. Vi er derfor stolte over, at vi kan præsentere forestillingen på dagen i Askov.


Kl. 14.00-15.00: Baggrund og samtale om forestillingen
Fajar Slou, syrisk flygtning, samt andre medvirkende fortæller om forestillingen ”Bridge over Troubled Water”, 7-kanten.
Forestillingen har spillet i Varde for fulde huse, og den er senest blevet omtalt i P1 programmet "Arabiske stemmer", ligesom skuespillerne blev inviteret med til den store "Velkomstfest for flygtninge" i København. Fajar og holdet bag deler på konferencen deres tanker om, hvorfor det er vigtigt at fortælle en historie om den syriske flugt over havet mod Europa, samtidig med at en repræsentant fra 7-Kanten fortæller om samarbejdets styrker og udfordringer.


Kl. 15.00-15.30: Kaffepause


Kl. 15.30-16.00: Annett Jakobsen fortæller om det nytænkende teaterprojektet ”Dagbog fra Damaskus” 
Teaterprojektet er startet på baggrund af en række dagbogsartiklen, som en ung syrisk kvinde skrev til Dagbladet Politiken i 2013 og 2014. Annett Jakobsen blev så grebet af fortællingen, at hun besluttede at ”levendegøre” dens ord ved at sætte dem på scenen, skabe et teaterstykke, og på den måde bringe ordene ud til andre end Politikens læsere. Hør hende fortælle om, hvad det kræver at bringe en fortælling fra Damaskus til Hillerød.


Kl. 16.00-16.30: Kim Harwich og Camille Højlund  Hansen fortæller om  forestillingen ”Verdener krydses” , Esbjergspillene.
Flygtningepigen  Raja starter i 8. klasse på den lille, trygge, danske folkeskole, hvor alle 294 elever kender hinanden. Efter at have mødt Raja første gang, reflekterer drengen Nikolaj ”Jeg har aldrig set en rigtig flygtning. Kun i nyhederne…Jeg har altid forestillet mig, at man kunne se på dem, at de var flygtninge…Men Raja havde bare helt almindeligt tøj på…Hun var heller ikke beskidt”. 
Camilla Højlund Hansen, der har skrevet manuskriptet til ”Verdener krydses”, og Kim Hartwich, der instruerer, fortæller om hvorfor og hvordan de har valgt også at sætte fokus på ”skyggesiderne” ved de udfordringer, der følger med at integrere flygtninge i det nære samfund. Hvad gør det ved os og hvad kræver det af os, når ”Verdener krydses”?


Kl. 16.30-17.00: Marie Markvard Andersen om forestillingen ”Verdens lykkeligste land”, Fyn.
11 unge skuespillere gik i april på scenen på Teater Momentum i Odense med en forestilling uden manuskript. Det var nu ikke fordi forestillingen "Verdens lykkeligste land" var dårligt forberedt. Tværtimod. Den var derimod baseret på den improvisatoriske teatermetode IRL - "In Real Life", hvor indholdet skabes undervejs med udgangspunkt i en række dogmer og faste karakterer. Resultatet blev en unik, intens og nærværende teateroplevelse. Hør Marie Markvard Andersen, dramatiker og underviser, fortælle om projektet.


Kl. 17.00-17.30: Peter Rafn Dahm om ”Digitale Døråbnere og Kreative Kulturmøder”, Langeland.
Fortællinger i løb, fortællinger i sang og fortællinger på mobilen.
I samarbejde med Røde Kors, Asylskolen i Longelse, Rudkøbing Ungdomsskole og Svendborg Gymnasium, har DATS stået for en række ”døråbner projekter” på Langeland og Sydfyn. Det er kreative kulturmøder, hvor asylansøgere og danskere har udvekslet, oplevet og skabt kultur i fællesskab,  oftest med  ”fortællingen”  som omdrejningspunkt. Peter Rafn Dahm, konsulent i DATS og initiativtager til projekterne, fortæller om forløbet, om udfordringer og erfaringer og præsenterer ”smagsprøver” på video.

17.30-18.00. Opsamling og perspektivering.

18.00-18.30. Aftensmad.


Sæt kryds i kalenderen d. 19. november, hvor vi rykker ind på Askov Højskole fra kl. 12-18.30.

Tilmeld dig konferencen her - deltagerprisen er kun 300,-

Tilmeldingsfristen er torsdag d. 10. november. 

 

 

DATS – Dansk Amatør Teater og Scenekunst - Torpsgade 13 - Smidstrup - 7000 Fredericia - dats@dats.dk - Tlf. 74 65 11 03