sommerspil

ER DIT TEATER FORSIKRET?

DATS mener …

Hvad er DATS?

”DATS – Dansk Amatør Teater og Scenekunst” er en landsdækkende teaterorganisation, som varetager enkeltmedlemmers, sceners, institutioners og gruppers teaterinteresser.

Det sker blandt andet i form af tilskud til kurser, opførelser, festivaler og konferencer, ligesom DATS selv på landsplan udbyder kurser og forskellige uddannelsesforløb og arrangerer konferencer, festivaler mv. Desuden formidler DATS kontakter på tværs i teaterverdenen og har tilknyttet en række professionelle konsulenter, som yder gratis hjælp i form af rådgivning, inspiration, ideer, repertoirevejledning og konsulenthjælp til instruktører, scenografer mv.

DATS KALENDER

TEATERFESTIVAL 2019

TEATERFESTIVAL 2019 D. 24. - 26. MAJ I HVIDOVRE & GLOSTRUP I samarbejde med Hvidovre Amatørscene og Glostrup Amatør Scene afholder vi vores landsfestival i maj måned. Weekendens forestillinger kan du se her: Fredag d. 24. maj Kl. 19.00 - 19.30 Sjakket med "Før vi ved af det", Kometen Kl. 20.05 - 20.45 Linds Lingo med […]

Læs mere »

Børneteaterlejr for de 9-14 årige

DATS Frederiksborg Kreds afholder børneteaterlejr i sommerferien. I disse dage arbejder børnene med teater hele dagen fordelt på workshops med professionelle og fagligt meget kompetente undervisere. Der vil være undervisning hver dag fra 10-17. Fredag aften kl. 19 vil det være muligt at overvære børnenes forestilling.

Læs mere »
1200kr
Kingoskolen, Strandstræde 28A
Slangerup, 3550 Denmark
+ Google Map

SeniorTeaterFestival 2019

I samarbejde med Kerteminde Amatør Teater inviterer DATS til SeniorTeaterFestival d. 27. - 29. september 2019

Læs mere »
Kerteminde Amatør Teater, Vestergade 24
Kerteminde, 5300 Denmark
+ Google Map

DATS Børne- og ungeteaterfestival 2020

Børne- og ungeteaterfestival i Esbjerg I samarbejde med Esbjerg Børne- og ungeteater inviterer DATS til festival i 2020. Se video her.

Læs mere »

“At se med hjertet” af Henrik Sommer

Det kunstneriske amatørteaters historie – udgivet i anledning af DATS´ 70-års jubilæum

Pris for DATS medlemmer: 259 kr. + porto 40 kr.

Pris for 5 stk. bøger DATS medlemmer: 200 kr. pr. stk. + porto 0 kr. 

Pris for ikke-DATS medlemmer: 399 kr. + porto 40 kr.

I At se med hjertet fortæller Henrik Sommer levende om DATS’ 70-årige historie, præget af glæden ved teaterkunsten og en utrættelig lokal indsats over alt i landet – men også påvirket af mange kulturpolitiske svingninger.

Under 1. Verdenskrig overværede stifteren af British Drama League, Geoffrey Whitworth arbejdere på en ammunitionsfabrik lave en såkaldt reading af et af William Shakespeares teaterstykker.

I 1930’erne læser teatermanden Just Thorning om Whitworth tanker og sammen med Arne Aabenhus skaber de to i 1948 Dansk Amatør Teater Samvirke (DATS).

Dermed skabte de det kunstneriske amatørteater, som kan give almindelige mennesker adgang til gennem teateret at fortælle historier, der øser af den skabende kraft, der er i mennesket selv til at tænke ud over sig selv.

UDGIVET AF MULTIVERS I SAMARBEJDE MED DATS – Dansk Amatør Teater og Scenekunst

Online butik for teaterfagbøger

Danteater shop er Dansk Teaterforlags online butik for teaterfagbøger.

Her kan du bl.a. finde en lang række udgivelser fra Forlaget Drama, som lukkede i 2017.

Få nyheder fra DATS
Tilmeld dig