Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

DATS Nordvestjysk Kreds januar kursus

18. januar 2020 - 19. januar 2020

300kr

JANUAR-KURSUS 2020

Skuespiltræning med børn v. Ditte Klostergaard Jessen + Teaterkursus for voksne v. Lærke Mejlgaard

Skuespillertræning for børn med Ditte Klostergaard Jessen

Om kurset fortæller Ditte:
De teaterstykker, der fanger os mest er dem, hvor vi glemmer, at det er skuespillere, der har en lært en tekst og viser os en karakter, vi tror på. Vi skal arbejde med at lave det troværdige skuespil, hvordan vi viser en karakter, så publikum er helt sikker på, at karakteren er virkelig. Og hvordan gengiver vi en tekst, så det lyder som noget, vi lige har fundet på. Begge dele er vigtige redskaber i skuespillerens værktøjskasse. Vi skal arbejde med især karakterens motivation for sine handlinger, en helt masse improvisation og sjove dramalege.
Kurset er en naturlig fortsættelse af kurset i januar 2019, men nye kursister kan sagtens være med.

Om Ditte:
Ditte sat flere store gymnasieforestillinger op på Fjerrritslev Gymnasium og en stor musical i Thisted. Hun har også været med til at starte dramaskolen op i Kulturrummet i Thisted.

Teaterkursus for voksne – fra første idé til scenisk koncept med skuespilleren i fokus med Lærke Mejlgaard

Om kurset fortæller Lærke:
På kurset tager jeg nogle af mine foretrukne redskaber med fra den dramaturgiske værktøjskasse. Der vil i løbet af weekenden være fokus på, hvordan man kan komme i gang med at udvikle egne sceniske koncepter fra bunden. – Vi prøver kræfter med metoden devising, der dækker over en række forskellige sjove og overraskende tilgange til at skabe teater, ofte i fællesskab. Deltagerne vil lære selv at bruge nogle af devising metodens teknikker til at gøre idéer og tanker til konkrete scener og tekster. Jeg vil undervejs på kurset desuden give tips og tricks til at nå fra enkeltstående ideer til en sammenhængende forestillingsdramaturgi.

Om Lærke:
Lærke er 28 år og cand. mag. i dramaturgi. – Allerede i sin gymnasietid på Thisted Gymnasium udtalte Lærke: ”Jeg elsker scenen, al den energi, der er samlet der, den magiske tiltrækningskraft”. I alle gymnasieår deltog hun i skolens opførelser; det sidste år var hun instruktør for første gang. Som dramaturg arbejder hun blandt andet med hvordan man skaber fortællinger, sceniske billeder og plots.

Praktiske oplysninger: 
Sted: Bedsted Skole, Skolegade, 7755 Bedsted
Tid: Lørdag d. 18. og søndag d. 19. janaur – begge dage med start kl. 9:00 (kaffe), kl. 9:30 kursusstart og afslutning ca. kl. 15:30
Pris: DATS-medlemmer 300 kr. – ikke DATS-medlemmer 525 kr. (inkl. forplejning – øl og vand kan købes til rimelige priser)
Tilmelding: Pr. mail til bodil.errebo.nielsen@privat.dk eller tlf. 20 41 61 99 – SNAREST da der er begrænset deltagerantal

Detaljer

Start:
18. januar 2020
Slut:
19. januar 2020
Pris:
300kr
Begivenhed Kategori:

Sted

Bedsted Skole
Skolegade 1
Bedsted, 7755