Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Frøbjerg Festspil: Midt om natten

august 5 - august 21

MIDT OM NATTEN

Det eneste de ønskede sig, var i virkeligheden bare et sted at bo – men da ingen tilsyneladende hørte deres nødråb, tog de sagen i egen hånd og besatte huset på Jagtvej 69 i København. Det hus blev hurtigt kendt som Ungdomshuset eller bare ”Ungeren” (som beboerne kaldte det selv).

Den første store konflikt er uundgåelig, idet ordensmagten selvfølgelig ikke bare kan se passivt til, mens en gruppe unge på anarkistisk vis tager loven i egen hånd. Politiet rykker ind og rømmer huset, mens Spacey – en af de unge rebeller – vælger at hoppe ud ad vinduet under aktionen, og kommer slemt til skade.

Efter at være blevet sat på porten, opretter de to venner Benny og Arnold deres egen lille fristad ”Haveje”, hvor der er plads til alle dem ”der gjorde mere indtryk på samfundet, end samfundet gjorde på dem” – kort sagt; alle vennerne fra Jagtvej 69.

Men idyllen bliver kortvarig, idet både politiet, den aggressive politiker Pernille Buhmann og en voldelig rockergruppe ønsker at komme af med det lille fribytter samfund. Det er snart åbenlyst for enhver at det store opgør må komme – og det gør det!

Historien holder fortsat

”Midt om natten” med en opdateret historie, der udspiller sig her og nu – holder det? Ja – det gør det i høj grad, idet problemerne og måden af løse dem på jo i virkeligheden ligner sig selv. Vi har fortsat problemer med at finde et egnet sted for de ”skæve” unge i København, politikerne på begge politiske fløje taler om uddannelse, ansvarlighed og fremtiden, og der findes stadig et frygtet rockermiljø, der med hård hånd styrer narkomarkedet. Det kan godt være at ”det hele” startede i 80´erne – men problemerne er ikke løst – de lurer og spirer konstant under overfladen.

Og musikken og sangteksterne lever i bedste velgående. Vi har dykket ned i Kim Larsens og Gasolins store sangskat, og derfra har vi hentet nogle af de største hits.

Dramatiker: Bearbejdet af Carsten Friis frit efter filmen “Midt om natten” af Kim Larsen og Erik Balling og Tina Kruse Andersens sceneversion.
Komponist: Kim Larsen, Gasolin og Jacob Haugaard.
Instruktør: Carsten Friis.
Instruktørassistent: Isabel Ravn.
Orkester- og korleder: Julie Strange.
Koreograf: Mette Helene Sørensen.
Scenograf: Jan Boysen.
Kustumier: Pia Hall.

Frøbjerg Festspil
Frøbjerg Bavnehøj
Frøbjergvej 76A
5560 Aarup

Læs mere og bestil billetter her.

Detaljer

Start:
august 5
Slut:
august 21
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
https://www.frobjerg.dk/

Arrangør

Frøbjerg Festspil
E-mail:
sekretariat@frobjerg.dk
Hjemmeside:
https://www.frobjerg.dk/sporgsmal-og-svar/9-sommerspil/186-hvornar-spiller-midt-om-natten