Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Instruktørkursus i Sønderjylland – for begyndere

januar 14 - april 30

Sune C. Abel

LUKKET FOR TILMELDING

Instruktørkursus (Sønderjylland)

I samarbejde med Forsøgsscenen Haderslev, DATS Sønderjysk Kreds og Sønderjysk Forsøgsscene tilbydes der nu et særligt instruktørkursus med henblik på at hjælpe de sønderjyske grupper med at uddanne nye instruktører. Kurset henvender sig i særlig grad til skuespillere, der ønsker værktøjer og metoder til at påtage sig instruktøropgaven.

Baggrunden
Mange amatørscener har skuespillere, men mangler instruktører. Flere går rundt med overvejelser om at instruere men har ikke helt turdet tage springet. Det kan der være forskellige grunde til: Usikkerhed omkring hvad funktionen kræver, tvivl om hvordan man får skuespillerne til at gøre som man gerne vil have dem til, hvad er det for et ansvar man står med osv. Dette kursus vil forsøge at afmystificere og motivere i forhold til at påtage sig instruktør-rollen samt åbne op for den værktøjskasse der kan tages i brug når man tager skridtet fra at være skuespiller til instruktør.

Værtsscenen for kurset, Haderslev Forsøgsscene, har lavet et stort benarbejde forud for kurset og sikret støtte fra lokale fonde til finansiering af kurset. Det kan derfor som noget helt særligt tilbydes gratis til DATS og Sønderjysk Forsøgsscenes medlemmer i Sønderjylland.

Kursets udformning
Kurset er et værkstedskursus uden krav om præstation men med tid til refleksion. Deltagerne kommer til at fungere som skuespillere og instruktører for hinanden og der bliver vekslet mellem teori, let anvendelige dramaturgiske principper, og praktiske øvelser – med størst fokus på sidstnævnte. I arbejdet vil indgå såvel klassisk tekst-arbejde som devised theatre (teater skabt af alle aktører uden afsæt i et manuskript).

Vi kommer bl.a. til at snakke om:

-Hvordan man bedst forbereder skuespillerne på at kunne levere det, man gerne vil have dem til.

-Hvad instruktørens og skuespillerens job er.

-Hvordan man genkender en dramatisk situation.

-Hvordan man kommunikerer med øvrige involverede – fx scenograf, tekniker, koreograf. osv.

-Hvad en brugbar/ikke-brugbar instruktion er.

Udover øvelser på gulvet vil der i kurset indgå et forestillingsbesøg på Teater Møllen inkl. efterfølgende møde og dialog med forestillingens instruktør.

Bemærk: At kursets primære fokus er instruktørens møde med tekst/oplæg til forestillingen og de forskellige involverede parter i forestillingen.  At der nok vil være lidt forberedelse mellem weekenderne.

Underviseren
Underviser på kurset er Sune C. Abel – uddannet skuespiller bl.a. ved Skuespillerskolen v. Odense Teater. Sune har sideløbende med sine over 15 år som skuespiller instrueret forestillinger med såvel professionelle som amatører. Han har undervist i en lang række sammenhænge: teaterskoler, talentlinjer, efterskoler, højskoler m.m. I perioden 2013 – 2020 var han tilmed undervisnings-ansvarlig ved Limfjordsteatrets Akademi for Scenekunst. Sunes motto: ”Det vi gør med teater skal helst være sjovt, men det er ikke for sjov, at vi gør det.”

PRAKTISK

Kurset er gratis og inkl. forplejning.

Der er 15 tilgængelige pladser på kurset der tildeles efter først-til-mølle-princip (med mindst 1 plads til hver af de Sønderjyske grupper). Der ansøges via mail til dats@dats.dk mrk. ”Instruktørkursus Haderslev”.

I ansøgningen skal der indgå;

Medlemsnr. (gruppe)
Navn og kontaktinformationer på alle ønskede deltagere
En kort motivation – hvordan forventer i at deltagelsen vil komme jeres scene til gavn?

Ansøgningen skal være modtaget senest 28. november 2022 – ansøgningsfristen er udløbet, og vi takker for de fine ansøgninger, vi har fået.  
Herefter tildeles pladserne efter de indkomne ansøgninger.

Kurset afvikles på Forsøgsscenen Haderslev, Stadionvej 1, 6100 Haderslev.

Datoer
14.-15. jan. kl. 10:00 – 16:00 (begge dage)
25.-26. feb. kl. 10:00 – 16:00 (begge dage)
25.-26. marts. kl. 10:00 – 16:00 (begge dage)
29.-30. april. kl. 10:00 – 16:00 (begge dage)

OBS: det forventes at forestillingsbesøget med efterfølgende samtale med instruktøren vil foregå om aftenen på én af de allerede planlagte kursusdage.

Læs om vores persondatapolitik

Sune C. Abel

Detaljer

Start:
januar 14
Slut:
april 30
Begivenhed Kategori:

Sted

Haderslev Forsøgsscene
Stadionvej 1
Haderslev, 6100
+ Google Maps

Arrangør

Dansk Amatør Teater og Scenekunst
Telefon:
74651103
E-mail:
dats@dats.dk
Se Arrangør hjemmeside