Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

ShortPlayFestival 2020

februar 28 - marts 1

ShortPlayFestival 2020

SHORTPLAY FESTIVAL: AARHUS
D. 28. februar til d. 1. marts 2020

Sæt allerede nu kryds i din kalender d. 28. februar til d. 1. marts 2020, hvor SHORTPLAY FESTIVAL: AARHUS hylder det skrevne ord, nyskabende koncepter og stemningsøjeblikke! I en perlerække af forestillinger fattet i korthed mødes scenekunstere på tværs af genrer, funktioner og grupper.

Både dramatik, monologer, performanceinstallationer, dukketeater, masketeater, børneteater, musik- og danseforestillinger og alt andet mellem himmel og jord er velkomne på scenen! Det eneste krav for de deltagende på festivalen er, at deres tid på scenen ikke må strække sig længere end 15 præcise minutter!

Måske du går og gemmer på en fortælling, som gerne vil ud af skrivebordsskuffen? Måske du mangler en festival til at kickstarte kreativiteten? Uanset hvad, er SHORTPLAY FESTIVAL det rette sted at udfolde både tankeeksperimenter, finurlige tekstbidder, performancekoncepter, devising-projekter – eller måske noget af alt dét vi slet ikke har nævnt endnu?

Vil du og din gruppe tilmelde et stykke til festivalen? Så kan du gøre det her.

Tilmedlingsfristen er mandag d. 20. januar og der gives svar umiddelbart derefter. 

Vi glæder os sådan til at lukke scenen op for alle og byde publikum varmt velkommen til en festival som hylder scenekunst – kort og godt

OBS: Selve programmet og lokationen for festivalen offentliggøres ligeledes på denne begivenhed løbende!

Festivalen er skabt i samarbejde mellem DATS, QUONGA og SKHA!

Vi har bedt et par shortplay-entusiaster beskrive, hvordan de opfatter genren:

“Short play er dramaets modstykke til prosaens novelle og til filmgenrens kortfilm.
Et Short Play er en kort udgave af en én-akter. Det er et altså et skuespil – ikke et ”nummer” og ikke en sketch: Der er rigtige personer, og der er en dramatisk udvikling.

Den fortættede, intense dramaturgi kræver, at man får tegnet figurerne og etableret ”konflikten” lynhurtigt.
Det er således en ny dramatisk form, der er udfordrende at arbejde med, for et Short Play må højst vare et kvarter. Den intense form stiller store krav til både instruktør og skuespillere – og til publikums opmærksomhed.

Et Short Play indeholder intet overflødigt, intet unødvendigt.”

Instruktør Allan Thomsen – Midtfyns Amatør-Scene

&

“SHORTPLAY FESTIVAL er et oplagt sted af afprøve forestillingskoncepter, tekster og ideer, for der er kun én regel for de deltagende: At hver opsætning maks må vare 15 minutter! Så uanset om I ønsker at deltage som skabende vækslagsaktør eller vin-drikkende glad gæst – så kom, kom, kom! Der bliver SÅ mange fede muligheder for at udvide horisonter – og for at møde folk fra landets store netværk af skabende, uafhængige scenekunstnere! De korte forestillinger bliver en sand fornøjelse både at skabe og opleve!” 

PR og kommunikation Emma Sørensen – Scenekunsthus Aarhus

Detaljer

Start:
februar 28
Slut:
marts 1
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/2266530270267497/

Sted

Aarhus