3 kulturvenlige kommuner nomineret til Con Amore Kulturpris 2019!

 

Hvem får den eftertragtede Con Amore kulturpris i 2019? Det spekuleres der over især i de tre danske kommuner Vejen, Fredericia og Rebild. De er nemlig alle nominerede til prisen, og håber naturligvis at kunne tage den med hjem.

 Con Amore Kulturpris sætter positivt fokus på de kommuner, der skaber de bedste vilkår for amatørkulturen. Den eftertragtede pris uddeles nu for sjette år i træk af AKKS – Amatørernes Kunst & Kultur Samråd og DATS – Dansk Amatør Teater & Scenekunst.

 De tre nominerede kommuner er udvalgt af en jury på baggrund af indstillinger fra enkeltpersoner og foreninger rundt omkring i det danske land. Alene det at blive indstillet er en anerkendelse af kommunens indsats på kulturområdet, for det er kommunens egne kulturelle aktører, der indstiller og begrunder.

 For at blive nomineret kræves det, at kommunen har skabt gode rammer og muligheder for amatørkulturen, og at der er fokus på og anerkendelse af hvor stor en værdi der ligger i, at kommunens borgere kan udfolde sig inden for de mange genrer af amatørkultur.

 Juryen er nedsat af AKKS og DATS, og de har studeret alle indstillinger nøje før udvælgelsen.

 – De nominerede kommuner formår alle at se potentialet i amatørkulturen i forhold til at skabe fællesskaber og stærk lokal sammenhængskraft for borgerne, lyder det fra juryens medlemmer.

 – De har alle haft fokus på at skabe tiltag, som skaber værdi og gør det nemt, relevant og attraktivt for borgerne at deltage og engagere sig i kulturlivet i kommunerne.

 

Stort awardshow

 Den endelige vinder af Con Amore Kulturpris bliver kåret på Kulturmødet på Mors d. 23. august kl. 12.00 på scenen Klostergården, den helt nye scene tæt på Kulturvejen. Det sker ved et stort awardshow, som krydres med herlig jazz, sange fra historiske egnsspil, spændende snakke om kommunal kulturpolitik og ikke mindst en flok iøjenfaldende, maskeklædte Dunkelfolk.

 Om de enkelte kommuner udtaler juryen:

 

 Vejen Kommune 

Kommunen har en handleplan for opbakning og udvikling af kulturlivet, og der er tværgående samarbejder i kulturlivet i kommunen. 

 Fredericia Kommune

Kulturens tilbud i kommunen bruges blandt andet til at arbejde med mental sundhed i forhold til svage grupper.

 Rebild Kommune

 Hele kommunen bliver inddraget i kulturlivet og man har visioner om at særligt landsbyerne skal tilgodeses i forholdt til kulturelle tilbud. Og så har kommunen fokus på vækstlaget.

 

Amatørkultur skaber stor værdi
Alle tre kommuner er stolte af nomineringen, og de peger på, at et rigt amatørkulturliv lokalt skaber stor værdi for borgerne – udøvere såvel som publikum. Kommunerne har desuden fokus på forskellighed og mangfoldighed og bruger amatørkulturen til at skabe nye samarbejder på tværs og frivilligt engagement blandt borgerne i kommunen.

 Læs mere om prisen her https://akks.dk/conamore/

 

PR-kontakt
Har du yderligere spørgsmål til projektet kan du kontakte PR-ansvarlig Susan Fazakerley, sekretariatsleder ved AKKS – Amatørernes Kunst & Kultur Samråd.
Mail: akks@akks.dk, tlf.: 24 624 624.

 

For interview med Vejen Kommune kontakt:
Udviklingschef Peer Rexen, pmr@vejen.dk tlf.: 23 84 10 44

 

For interview med Rebild Kommune kontakt:
Kultur- og Fritidschef Claus Holm, clho@rebild.dk tlf.: 40 23 44 87

 

 For interview med Fredericia Kommune kontakt:

 

Lars Ejby Pedersen, lars.ejby@fredericia.dk tlf.: 40 54 83 78

 

 

 

Fakta om AKKS:

·         Amatørernes Kunst & Kultur Samråd (AKKS) består af 19 organisationer, der på amatørniveau arbejder inden for musik, sang, foto og dans.

·         De har alle som mål at fremme den aktive deltagelse i den udøvende kunst og er baseret på det frivillige engagement og foreningsformen.

·         Tilsammen repræsenterer de omkring 80.000 tusinde aktive amatører, hvoraf halvdelen er børn og unge.

·         www.akks.dk

 

 

Fakta om DATS:

  • DATS er en landsdækkende teaterorganisation, der arbejder lokalt, regionalt og på landsplan for at styrke og udvikle teater i Danmark.
  • DATS fremmer og støtter teatervirksomhed, herunder projekter der bidrager til samfundsdebatten, styrker ytringsfriheden og skaber dialog på tværs af sociale, etniske, religiøse og kulturelle skel.
  • DATS varetager enkeltmedlemmers, sceners, gruppers og institutioners teater- interesser. I alt er der ca. 50.000 aktive amatørteaterfolk i alle aldre landet over.
  • DATS yder tilskud til kurser og opførelser, arrangerer festivaler, konferencer og uddannelsesforløb samt formidler teaterkontakt nationalt og internationalt.
  • www.dats.dk