På denne side finder du de informationer, som er relevante for dig og dine teatervenner i forhold til COVID-19

INDENDØRSAKTIVITETER: RETNINGSLINJER FOR GENÅBNING AF FORENINGSLIV OG ANDRE FOLKEOPLYSENDE OG KULTURELLE AKTIVITETER

Nu er Kulturministeriet kommet med de nye retningslinjer i forhold til genoptagelsen af indendørsaktiviteter i bl.a. amatørkulturelle foreninger.

Du kan læse alle retningslinjerne her. (senest opdateret 8. august 2020)

Husk altid at holde dig opdateret på, hvad sundhedsmyndighederne siger, tingene ændrer sig løbende, af og til meget hurtigt.

UDENDØRSAKTIVITETER: Her er retningslinjerne for udendørsaktiviteter

Sammen med Kulturministeriet og en lang række landsdækkende organisationer har DATS været med i arbejdet med at udforme dem.

DATS er også med i dette arbejde, så vi sikrer, at de særlige forhold, der gør sig gældende for teater, også er dækket ind.

Du kan læse alle retningslinjerne her. (senest opdateret 8. august 2020)

Husk også altid at holde dig opdateret på, hvad sundhedsmyndighederne siger, tingene ændrer sig løbende, af og til meget hurtigt.

Særlige retningslinjer for afholdelse af sommeraktiviteter for børn og unge op til 25 år med eller uden deres familier

Kulturministeriet har udarbejdet retningslinjer for sommeraktiviteter for børn. 

Du kan læse alle retningslinjerne her.

Husk også altid at holde dig opdateret på, hvad sundhedsmyndighederne siger, tingene ændrer sig løbende, af og til meget hurtigt.

Kan vores forsikring hjælpe?

I forbindelse med, at Corona-virus er kommet til Danmark har vi hos DATS gjort os mange tanker om, hvordan vi bedst hjælper og rådgiver vores medlemmer i forhold til planlagte forestillinger og arrangementer, som kan komme i risiko for at blive aflyst, hvis sygdommen spreder sig voldsomt.

Vi har blandt andet undersøgt, om man kan forsikre sig imod de mistede indtægter, en sådan aflysning kan medføre. Det kan man IKKE. I det øjeblik, sundhedsmyndighederne går ind og stopper afholdelse af et arrangement på grund af smittefare, anses det som force majeure. Det kan man ikke forsikre sig imod.

Dette kan indlysende nok blive fatalt for eksempel for et friluftsspil, som baserer hele foreningens økonomi på indtægter fra sommerens forestillinger, men der er altså ikke mulighed for at forsikre sig imod det.

Rådet her fra skal derfor i stedet lyde, at man i alle former for kontrakter, hvor det er muligt, får skrevet ind, at der i forbindelse med udgifterne tages højde for myndighedernes eventuelle aflysning af et arrangement.

Det er ikke i alle sammenhænge, dette kan lade sig gøre, men vær i hvert fald opmærksom på det der ude. Og lad være med selv at aflyse noget, det skal myndighederne nok tage sig af, hvis de finder det nødvendigt på et tidspunkt.

Vi krydser fingre for, at det ikke sker.

COVID-19 og amatørkulturen – bekymringer og konsekvenser
AKKS har i samarbejde med Amatørmusik Danmark og DATS udarbejdet en rapport som belyser de økonomiske konsekvenser af COVID-19

Her fremgår det at konsekvenserne er omfattende. 457 både landsdækkende og lokale foreninger har besvaret den første spørgeskemaundersøgelse og af tallene fremgår det at der er tale om i alt 2.318 aflysninger pga. COVID-19 “lock down” i form af aflyste forestillinger, forestillingsrækker, prøver, koncerter, stævner, rejser m.m.

Det samlede økonomiske tab vurderes til i alt 29.780.641 kr., hvoraf 14.166.641 kr. er allerede afholdte og forventede udgifter.

I rapporten fortæller foreningerne også om deres bekymringer i forlængelse af den nuværende COVID-19 lock down, om behovet for hjælpepakker og frygten for foreningernes medlemmer, økonomi og fremtid.

Læs resultaterne af første spørgeskemaundersøgelse her.

Hjælpepakker og initiativer

AKKS – Amatørernes Kunst & Kultur Samråd – har lavet en oversigt med hjælpepakker for amatørkulturen.

Se oversigten her.

Se modtagerne af DATS’s egen corona-støttepulje her

DUFs råd og guides til fællesskab i foreninger under COVID-19

Foreningslivet i Danmark er udfordret af COVID-19. Corona har sat en stopper for, at vi kan mødes og være sammen i fysiske fællesskaber – og dermed en stopper for næsten alle aktiviteter i foreningsdanmark. På denne side kan du finde DUFs råd om og ideer til, hvordan du og din forening kan komme gennem krisen, og hvordan I kan holde sammen – uden at være sammen.

Se informationerne her.

Lys i mørket – Gode initiativer i en Corona tid

AKKS – Amatørnes Kunst og Kultur Samråd – har samlet en liste med nye, spændende aktiviteter, som amatørkulturen har fostret under Corona-tiden.

Se listen her.

Link til Kulturministeriets hjemmeside

Hermed link til Kulturministeriets hjemmeside, hvor de nyeste retningslinjer vil være at finde.

Gode råd om foreningsdrift og generalforsamlinger under coronavirus

Center For Frivilligt Og Socialt Arbejde har samlet en række råd i forhold til, hvordan foreninger skal forholde sig i den forsigtige genåbning af Danmark.

Du kan læse rådene her.

TEATERØVELSER - MED AFSTAND OG UDE I DET FRI

Mangler du og dine teatervenner inspiration til nye teaterøvelser, som I kan lave i en lille gruppe udenfor?
Så tjek Teaterhuset Filuren fra Aarhus´ YouTube-kanal. De har lavet nogle sjove øvelser, som både er for store og små.