Kursusunderviser Jens Erik Mortensen

Speciale: At lade sig lyde! Stemme og krop samt karaktertræning og klovn

Kontaktinformation:
Jens Erik Mortensen
8230 Åbyhøj
Tlf.: 20 23 38 12
jensemortensen@gmail.com
www.livsvilje.dk

Hvad kan jeg tilbyde DATS´ medlemmer?

Et kursus hvor du får mulighed for at udforske din stemmes nuancer og spændvidde.
Stemmen er et vigtigt element i en skuespillers virke, og er derfor vigtig at arbejde med og blive bevidst om.

At arbejde med stemmen kan løsne og frigøre energi, der kan give lyst og mod til, at udtrykke sig tydeligere og med overskud, autenticitet og troværdighed påtage sig et bredt spekter af roller.

Kurset har en legende og livfuld tilgang til arbejdet med stemme og krop, og er delvis inspireret af Roy Hart stemmetræning, der har fokus på en fri og naturlig stemmebrug.

Kurset tager udelukkende afsæt i talestemmen.

Jeg underviser også gerne i grundlæggende karaktertræning samt klovn og bouffon.

Om mig selv

Jeg har gennem 25 år undervist i skuespiltræning og iscenesættelse på Gøglerskolen i Aarhus, og jeg har siden 2010 været tilknyttet Essens-kurser som underviser i ACT – Acceptance and Commitment Therapy, Coaching og Krop og Stemme.

Efter mange års engagement i iscenesættelse af klovne og spøjse karakterer, er jeg meget optaget af det skæve, krakelerede, overraskende og forunderlige univers, som opstår spontant og autentisk. Et univers som ikke kan konstrueres men kan opstå ud af den frie impuls, i en rummelig og fordomsfri proces, hvor vi søger efter det stærke personlige udtryk.

For mit vedkommende handler undervisning om at skabe et rum for læring og udvikling. Det vil sige et trygt, anerkendende, engageret og kreativt rum. Et rum der vækker nysgerrighed og inspiration, og hvor det er muligt at handle frit og eksperimenterende, i en vekslen mellem tydelige rammer, tydelig struktur og improvisation, hvor “fejl” er velkomne og omsættes til erfaring og læring.
“Husk at sjusk’” som Lars von Trier, ifølge Sofie Gråbøl, siger til sine skuespillere.

Mine elever værdsætter mig for mit engagement, min faglighed, min humor, mit nærvær og omsorg.

Hjemme-hos-kurser

Et væsentligt bidrag i DATS´ indsats for at udvikle amatør- og vækstlagsteatret både kunstnerisk og organisatorisk er vores tilbud om et bredt udvalg inden for teaterkurser, skuespillerkurser og meget mere med et højt fagligt indhold og top kvalificerede undervisere.

Med vores ”Hjemme-hos-kurser” kan vores medlemmer få en kursusunderviser til at komme hjem på deres scene eller på skolen, hvis blot det nødvendige antal deltagere samles. Hvis det er et problem, hjælper vi gerne med at udbrede kendskab til kurset, så dette kan oprettes.

Læs mere om ”Hjemme-hos-kurserne” samt priser i vores håndbog.

Ring eller mail hvis du ønsker at høre nærmere eller booke en kursusunderviser.

Tlf.: 74 65 11 03 eller dats@dats.dk