Sminkekursus – sminkning af børn og voksne

Hjemme på jeres scene eller skole, når det passer jer.

Køb dit eget sminkekursus!

Vi kan tilbyde at arrangere lige det kursus du har brug for. F.eks. et kursus i hvordan man sminker børn med GRIMAS sminke. Vi laver kurser til både institutioner og private, og der er både: 

BØRNESMINKEKURSUS
Få nogle gode idéer og tips om hvordan man f.eks. laver en abe, tiger, løve, sommerfugl eller andet fantasifuldt.

4 timers kursus indeholder Teori og grundteknik i brugen af sminke. Fremvisning af en nem og enkel børnesminke med Cake make-up og vandsminke. Herefter er der mulighed for selv at afprøve sminken.

6 timers kursus indeholder Teori og grundteknik i brugen af sminken. Fremvisning af en nem og enkel børnesminke med Cake make-up og vandsminke. Herefter er der mulighed for selv at afprøve sminken. Desuden vises anvendelsen af dermawax, blod m.m. til skudsår, rifter, sår og ar. Også dette vil der blive mulighed for at afprøve.

TEATERSMINKEKURSUS 
Teatersminke er mange ting. Det kan være svært at få de rigtige illusioner frem til en bestemt karakter, så derfor er det nødvendigt at lære de grundlæggende teknikker inden for sminkens verden. Vi kan tilbyde følgende kurser:

– Grundlæggende kursus
Kurset indeholder en grundig gennemgang og vejledning i anvendelsen af GRIMAS teatersminke, samt alle de grundlæggende sminke teknikker. Kurset indeholder i hovedtræk:

 • Grundsminke med Cake make-up
 • Alm. Herre og damesminke til teater
 • Sminketeknikker med pudderskygger (modellering m.m.)
 • ‘Ægte’ skægstubbe med uldcrepe
 • Påsætning af kunstige øjenvipper + evt. pynt
 • Sår og andre effekter med dermawax
 • Ændring af tænder med tandlak eller gebis.

– Videregående kursus
Her kræves at man har lidt kendskab til sminken, da der kun vil være hurtig gennemgang af de grundlæggende sminkeprodukter. Kurset indeholder i hovedtræk:

 • Grundsminke til ældre make-up med Cake make-up og pudderskygger.
 • Sminketeknikker med pudderskygger (modellering mm.).
 • Sminkning og påsætning af latexnæser (f.eks. druktud og ører mv.).
 • Sminke drukkinder og ændre tænder med tandlak og
 • Skægstubbe, vorter og kradsesår.
 • Sår og andre effekter med dermawax.


Køb dit eget SPECIAL EFFEKT KURSUS

Lær at lave special effekter som forbrændinger, åbne sår, afrevne arme og ben, skudsår, åbent kraniebrud og meget meget mere fra horrorsminkens verden. Vi skal arbejde med dermawax, forskellige blodtyper, latex, silikone, specielle sminkefarver og meget andet.

Kurset vil primært være praktisk arbejde men der vil også være en del teori med anvendelsen af de forskellige produkter og materialer til simulation af realistiske og ekstreme effekter.

Dette kursus henvender sig til private, institutioner, liverollespils-foreninger, klubber, teatersminkører, samt instruktører indenfor Civilforsvaret, Røde Kors mm.

Vi kan også sammensætte et kursus lige efter jeres egne ønsker til samme pris. Ring venligst for flere oplysninger. Kurserne kan afholdes hverdage, såvel som weekender.

Timeprisen er 600 kr. – minimum 4 timer.
Hertil kommer der udgifter til materiale samt kørsel.

Skriv og hør nærmere om prisen på de enkelte kurser tlf. 74 65 11 03 – dats@dats.dk

På alle DATS-kurser får du faglige leder- og undervisningskompetencer inden for en lang række teaterdiscipliner i bl.a. arbejdet med børn og unge.