Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Gadeteaterfestival

juni 15

DATS Gadeteaterfestival

Gadeteaterfestival i Aalborg

DATS holder Gadeteaterfestival i Aalborg d. 15. juni 2024.

Festivalen sker i samarbejde med Det Hem’lige Teater og Dunkelfolket.

15. juni
Budolfi Plads, Aalborg

I århundreder har teatermagere og gøglere samledes på gaderne for at vise scenekunst og fortælle historier for hinanden i alskens former og farver. Nu samler det danske amatørteater sig til en festival med fokus på gadeteater, og du er inviteret med!

Den 15. juni fra kl. 12.30 – 17.00 kan man, på Budolfi Plads i Aalborg, møde nogle af de amatørteatergrupper der rundt i Danmark arbejder med gadeteater. I samarbejde med Studenterhuset i Aalborg vil der være mulighed for at købe en lille forfriskning, og i hyggelige omgivelser dele sine oplevelser eller erfaringer med andre teaterinteresserede!

Dagen byder på en danmarkspremiere, når Teater Papirhud sender deres ustyrlige rengøringshold ”The Cleaners” på gaden for at tackle klimaudfordringerne samt en gadevenlig nyfortolkning af sagnet om ”Thors Brudefærd” med den københavnske gruppe Teater And og Måge. Fra Aarhus får vi besøg af Sydhavnens Gadeteater der i et vandreformat byder på personlige fortællinger fra det århusianske havnegademiljø. Det lokale Teater Alibi viser uddrag fra et deres gådefulde mord-mysterier inden Dunkelfolket afrunder festivalen med uddrag af en ny forestilling om deres figur Mulvarpen.

35 år og et optog!

Selvsamme Dunkelfolket fejrer 35-års jubilæum i år, og man kan derfor opleve aktørerne fra festivalen gå i samlet flok gennem Aalborgs gader, fra starten hos Det Hem’lige Teater i Kjellerupsgade til festivalpladsen ved Budolfi Kirke. Optoget starter kl. 11.00 og regner med at ankomme ved Budolfi Plads lidt i 12.00. Undervejs vil der være små ophold og optrin gennem byen.

Kom og vær med til en dag i gadeteatrets tegn og mød andre teaterinteresserede fra hele landet!

Dagen er arrangeret af DATS (Dansk Amatør Teater & Scenekunst) i samarbejde med Dunkelfolket, Det Hem’lige Teater, Aalborg Kommune samt de deltagende grupper.

PROGRAM Lørdag 15. juni

11.00
OPTOG GENNEM BYEN (fra Det Hem’lige Teater til Budolfi Plads)
Dunkelfolket tager som led af deres 35-års jubilæum aktørerne fra gadeteaterfestivalen med på et inddragende og festligt optog gennem Aalborgs gader. Optoget krydres med små stop og optrin undervejs på ruten.

12.30
TEATER PAPIRHUD / The Cleaners
Med “The Cleaners” sættes fokus på klimaet når rengørings-firmaet TP Cleaning parkerer rengøringsvognen og stiller skarpt på hvor svært det kan være at gøre det ypperste for at passe på kloden. Komisk, inddragende og improvisatorisk gadeteater.

Teater Papirhud er en vækstlagsteatergruppe fra Aarhus med fokus på masker, improvisation og gadeteater.

13.35
SYDHAVNENS GADETEATER / Stop verden Nu
 “Stop Verden Nu” er en vandreforestilling, som handler om at skabe åndehuller, hvor vi kan stoppe op, mødes og opleve hinandens liv. Den tager udgangspunkt i egne liv, fortællinger, steder og erfaringer fra Sydhavnen. Gruppen skriver egne tekster og skaber fortællinger, musik, sange og fysiske optrin, som går i dialog med steder og alle slags levende arter i byen.

Sydhavnens Gadeteater fra Aarhus er et projekt hvor mennesker fra Sydhavnen, i samarbejde med professionelle Teater Viva, skaber scenekunst på gadeplan.

14.40
TEATER AND & MÅGE / Thors Brudefærd
Sagnet om “Thors Brudefærd” får en kærlig tur i den komiske fortælle maskine når den kendte historie får nyt liv på gaden, med fuld smæk på den stærke improvisation og en legende, levende fortælling.

Teater And & Måge er et amatørensemble fra København, der uden egne lokaler spiller deres selvskabte forestillinger i lejligheder, hos venner og på gaden når muligheden byder sig.

15.30
TEATER ALIBI / Murder Mystery
Et forelsket pars idyl bliver afbrudt af desperate kidnappere. Den ene partner afpresses, ved at true den andens liv, men kan situationen i virkeligheden også udnyttes til at få afklaret uudtalte dele af parforholdet?

Teater Alibi er en ung ensemble gruppe fra Aalborg, der fokusere på teater og skuespil som teambuilding og oplevelser i scenarier og Murder Mysteries.

16.05
DUNKELFOLKET / Mulvarpen ta’r til byen
Mulvarpen ta’r til byen, er en ny flot musikalsk forestilling om udstødelse og forbundethed. Poetisk og med smuk klassisk musik. Der vises uddrag af forestillingen.

Dunkelfolket fra Aalborg, er kendte i både ind- og udland for deres maskeoptrædener på gader og stræder gennem 35 år.

17.00
Festivalen afrundes – tak for denne gang!

Spørgsmål om festivalen kan stiles til;
Eventkonsulent, Maja Christiansen (tlf. 30 36 85 45 / maja@dats.dk)
eller teaterfaglig konsulent, Jacob Melchior (tlf. 29 31 00 79 / jacob@dats.dk)

Vi glæder os til en fantastisk dag i Aalborg!

Der bliver taget fotos og videoer ved DATS´ arrangementer, som kan blive brugt til PR efterfølgende.

Dunkelfolket
DATS logo
DATS Gadeteaterfestival

Detaljer

Dato:
juni 15
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Dansk Amatør Teater og Scenekunst
Telefon
74651103
E-mail
dats@dats.dk
Se Arrangør hjemmeside