Lyt med når Peter Rafn Dahm forklarer tankerne bag vores klima-konkurrence VOLDSOMME VENDEPUNKTER

DATS klimateater-konkurrence 2020: VIND 50.000 KR. og kom på turné

 

DATS klimateater-konkurrence

 ”Voldsomme Vendepunkter – med udsigt til Værre – Vildere – VEJR”

Vil I deltage i konkurrencen om at skabe en visionær klimateater-forestilling, der forener oplysning, indsigt og udsyn i kunstneriske udtryk – hvor fakta, fabuleren og fantasi kan gå op i en fælles, æstetisk form?

Vil I sætte ord og billeder, sansninger og følelser på de udfordringer klima og klimavidenskab stiller os overfor?

Hvordan forestiller I jer ”overlevelsens landskaber” – i vores nære omgivelser og over hele verden? I en fremtid med ”Voldsomme Vendepunkter – med udsigt til værre – vildere – VEJR”.

Hvilke Voldsomme Vendepunkter i klima, natur og miljø skal vi ruste os til – indrette os efter – eller overvinde – hvis vi vil skue ud i en ”utopisk” fremtid, præget af håb, handling og tro på overlevelse?

Hvad kan du og jeg og vi alle sammen gør for IKKE at skue ind i en ”dystopi”, domineret af opgiven, apati og udsigt til udslettelse?

Har I lyst til at skabe jeres egen scenekunstneriske vision om, hvordan vi håndterer udfordringen, skal I indsende jeres forslag senest søndag den 30. august. Vinderen modtager 50.000 kr til produktion og turné. Og alle får besked midt i september.

Formen er fri. Der er altså ikke noget krav til genre. Det kan være ”traditionelt” dialogbaseret teater med en sammenhængende fortælling. Det kan være en montage af digte, fakta og dramatisk tekst. Det kan være en collage af udtryksformer – dans, fysik teater, maskespil, dukker og objekter, sang, dialoger. Det kan være et mix af medier – teater, video, musik og lyd.

Teknik/fleksibilitet. Forestillinger skal på turné og spille på – sandsynligvis 5-6 meget forskellige lokaliteter. Så det er vigtigt, at forestillingen et ”fysisk fleksibel” i forhold til rum og scene. Og praktisk/teknisk kan afvikles under vekslende forhold.

Varighed. Forestillingen skal vare i omegnen af 45 minutter.

Spilleperiode. OBS: Forestillingen skal på turné 3 weekender i marts 2021 – 6.-7., 13.-14. og 20.-21. marts, og deltage i Den frie Festival i Ollerup 23.-24. april 2021. Så det er afgørende for at kunne deltage i konkurrencen, at I kan rejse på disse datoer.

Har I spørgsmål eller brug for mere information, kan i maile til peter@dats.dk, eller ringe til Peter på 51 81 62 66, eller 62 59 19 04.

Download retningslinjerne for konkurrencen her.

Værsgo´ – her er et helt nyt teaterblad til dig

Et blad fyldt med historier om fantastiske og specielle forestillinger, fyldt med inspiration, teaterglæde og gode idéer, lige til at arbejde videre med, et blad målrettet alle med stor interesse for teater og scenekunst.
Det er Rampelyset! Og nu ligger det på nettet, så du kan læse det over alt og på alle former for tablets, telefoner og pc’er.

Teater m. filmskuespil på Musik og Teaterhøjskolen

Overvejer du at tage på teaterhøjskole?

Undervisningen i teater er baseret på karakterarbejde, fysisk træning, leg, improvisationsforløb, tekstarbejde og omtanke. Det er alt sammen uundværlige elementer i dit arbejde med at dygtiggøre dig i at spille teater. Det er både sjovt og krævende at være elev på teaterlinjen på vores højskole.

Du skal ikke have nogle specielle forudsætninger for at vælge teater hos os. Men vores teaterlinje kan være et godt springbræt, hvis du overvejer at blive professionel skuespiller eller går med drømme om at blive optaget på en uddannelse inden for skuespil.

NYT NYT NYT – nu tilbyder vi nu også undervisning i filmskuespil som et fast element på teaterlinjen på vores højskole.

Som DATS-medlem kan du få kr. 5.000 i rabat på dit højskoleophold hos os – tilmeld dig nu!
Læs mere her.

MINDRE STRESS OG MERE EMPATI

Hjerneforsker vil have drama på skoleskemaet
Med teater kan børn og unge lære at håndtere udfordringer i hverdagen på en ufarlig måde.

Det fortæller journalisterne Mads Rosenkilde Svaneborg og Christine Nørgaard fra DR Nordjylland i et interview med hjerneforsker Kjeld Fredens.

”Du kan ikke lave teater eller improvisation, uden at du hele tiden er opmærksom på samspillet mellem dig selv og den anden.” KJELD FREDENS, HJERNEFORSKER

Det kan ifølge Kjeld Fredens nemlig være et effektivt middel til at håndtere en lang række af de sociale problemer, som er opstået blandt børn og unge i de senere år.

”De mister robustheden og evnen til at tilpasse sig en uforudsigelig verden. De krymper ind, forsøger at blive individualister og lukker sig inde i en skal. Dermed risikerer de i den grad at opleve ensomhed, og så dukker angsten og stressen op” siger Kjeld Fredens.

Læs den interessante artikel hvor hjerteforskeren peger på de positive sider ved at bruge drama til at løse de udfordringer, som mange børn og unge står overfor i dag.

Læs artiklen her.