KØB EN DATS T-SHIRT

Kunne du tænke dig én af de nye DATS t-shirts?

Vi har fået lavet to nye modeller af vores t-shirts. Er du til et flot rødt hjerte, så alle kan se, at du er vild med teater? Eller er du mest til vores fantastiske værdisætning “Teater forener kunstnerisk aktivitet med menneskelig udvikling”? Valget er dit!

T-shirtene fåes i både dame- og herremodel og fra str. S – XXXL.

Prisen er 150 kr. pr. stk. for DATS medlemmer og 200 kr. pr. stk. for ikke-medlemmer. Priserne er inkl. porto.

Hvis du ikke er medlem, så kan du overveje at melder dig ind i DATS, så får du nemlig en gratis t-shirt med i medlemskabet. Læs mere om det gode tilbud her.

Bestil din t-shirt her

Fotos fra Skaberwerkets “Tipping Point”:

Nyt om DATS´ Klimateater-karavane ”Voldsomme vendepunkter – på vej mod værre, vildere VEJR”

Skaberwerket skal på landevejen med ”Tipping Point”
Det bliver Roskilde gruppen Skaberwerket der skal på landevejen i marts-april 2021 med deres klimateater-forestilling, der lige nu har (arbejds)ctitlen ”Tipping Point”. Tipping Point, der kan oversættes til ”vendepunkt”, er et udtryk fra klimavidenskaben. Det betegner tærskler eller tærskelværdier, f.eks. for CO2 indholdet i atmosfæren, vi skal være varsomme med at overskride, fordi det kan få helt uoverskuelige og ustyrlige konsekvenser.

Skaberwerket skal besøge 5 lokale karavane-værter: Teater vi tør på Midtsjællands Gymnasium i Haslev, Midtfyns Amatør Scene i Ryslinge, Det Hem´lige Teater i Aalborg, Team Teatrets dramaskole og talentlinie i Herning og Den Frie Lærerskole i Ollerup.

Marie Markvard Andersen skriver klimamontage – ”Rejsen til Edens have og kaffe kl. 17”
Dramatiker Marie Markvard Andersen er i fuld gang med at skrive sit oplæg til en dramatisk klima-montage til de 5 karavane-værter. Hun har givet synopsen arbejdstitlen ”Rejsen til Edens have og kaffe klokken 17”. Tanken er at Marie og værterne udvikler montagerne i et dialogisk forløb, så hver enkelt vært kan præge deres version af montagen med lokale træk: Sådan påvirker klima og klimaforandringer vores by, vores egn, vores liv og hverdag.

Vil I arbejde med Maries tekst hjemme på jeres egen scene eller eget teater?
Har i lyst til og mod på at spille klimateater på jeres scene eller teater? Så har Marie generøst sagt ja til at alle DATS medlemmer må spille/bruge hendes tekst frem til sommeren 2021.

Mail eller ring til Peter, hvis I vil høre nærmere: peter@dats.dk tlf. 51 81 62 66

DATS kursus for instruktører

Vi har sammensat et kursusforløb på 6 weekender for dig, som gerne vil dykke længere ned i instruktørens arbejde. Kurset er både for dig, der er begynder, og for dig der er øvet.

De 6 weekender får følgende overskrifter:

1. Dramaturgisk analyse – den 9. & 10. januar 2021
2. Scenografi – den 13. & 14. februar 2021
3. Gestaltning – den 13. & 14. marts 2021
4. Kostumer, sminke og lys – den 17. & 18. april 2021
5. Iscenesættelse og koreografi – den 1. & 2. maj 2021
6. Generalprøver og premiere – den 12. & 13. juni 2021
Kurserne afholdes på Tårnby Teater, Englandsvej 290, 2770 Kastrup, som er placeret tæt på offentlig transport.
Tilmeldingsfristen er d. 1. december.
Læs mere om kurset her.
Vi har planer om at finde gode amatørskuespillere, I kan arbejde med, men coronaregler kan forhindre dette på grund af pladsen i lokalerne.

Vi krydser fingre for at det kan lade sig gøre.

Vi overholder selvfølgelig alle regler omkring corona, og medmindre tingene ændrer sig, vil vi bede alle om at tage en coronatest umiddelbart inden kursusstart.

GRATIS KONSULENTHJÆLP

Vores teaterkonsulenter står gerne til rådighed for vores medlemmer.
De kan rådgive indenfor instruktion, repertoire, lys, scenografi, kostumer, sceneopbygning og meget mere.

I videoen herunder præsenterer de sig selv:

Værsgo´ – her er et helt nyt teaterblad til dig

Et blad fyldt med historier om fantastiske og specielle forestillinger, fyldt med inspiration, teaterglæde og gode idéer, lige til at arbejde videre med, et blad målrettet alle med stor interesse for teater og scenekunst.
Det er Rampelyset! Og nu ligger det på nettet, så du kan læse det over alt og på alle former for tablets, telefoner og pc’er.

Teater m. filmskuespil på Musik og Teaterhøjskolen

Overvejer du at tage på teaterhøjskole?

Undervisningen i teater er baseret på karakterarbejde, fysisk træning, leg, improvisationsforløb, tekstarbejde og omtanke. Det er alt sammen uundværlige elementer i dit arbejde med at dygtiggøre dig i at spille teater. Det er både sjovt og krævende at være elev på teaterlinjen på vores højskole.

Du skal ikke have nogle specielle forudsætninger for at vælge teater hos os. Men vores teaterlinje kan være et godt springbræt, hvis du overvejer at blive professionel skuespiller eller går med drømme om at blive optaget på en uddannelse inden for skuespil.

NYT NYT NYT – nu tilbyder vi nu også undervisning i filmskuespil som et fast element på teaterlinjen på vores højskole.

Som DATS-medlem kan du få kr. 5.000 i rabat på dit højskoleophold hos os – tilmeld dig nu!
Læs mere her.

MINDRE STRESS OG MERE EMPATI

Hjerneforsker vil have drama på skoleskemaet
Med teater kan børn og unge lære at håndtere udfordringer i hverdagen på en ufarlig måde.

Det fortæller journalisterne Mads Rosenkilde Svaneborg og Christine Nørgaard fra DR Nordjylland i et interview med hjerneforsker Kjeld Fredens.

”Du kan ikke lave teater eller improvisation, uden at du hele tiden er opmærksom på samspillet mellem dig selv og den anden.” KJELD FREDENS, HJERNEFORSKER

Det kan ifølge Kjeld Fredens nemlig være et effektivt middel til at håndtere en lang række af de sociale problemer, som er opstået blandt børn og unge i de senere år.

”De mister robustheden og evnen til at tilpasse sig en uforudsigelig verden. De krymper ind, forsøger at blive individualister og lukker sig inde i en skal. Dermed risikerer de i den grad at opleve ensomhed, og så dukker angsten og stressen op” siger Kjeld Fredens.

Læs den interessante artikel hvor hjerteforskeren peger på de positive sider ved at bruge drama til at løse de udfordringer, som mange børn og unge står overfor i dag.

Læs artiklen her.