VÆRKTØJSKASSEN

Her på siden finder du nyttige informationer
til brug i jeres foreningsarbejde

DOKUMENTER

 • Børneattester
  Alle i en forening, som arbejder med børn under 15 år, skal have lavet en børneattest.
 • Vedtægter til en amatørscene
  Dokumentet indeholder eksempler på, hvad et sæt standardvedtægter til en forening kan indeholde.
 • Samværspolitik
  Her finder du en guide til udvikling af samværspolitik i jeres forening. Udarbejdet af DATS.
  DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd har lavet en artikel om, hvordan en samværspolitik kan styrke foreningskulturen. Læs artiklen her. Nederst i artiklen kan I tilgå eksempler på forskellige samværspolitikker.
 • Samtykkeerklæring til foto, lyd- og videooptagelser
  Som udgangspunkt kræves der ikke tilladelse til at bringe fotos, lyd- eller videooptagelser lavet under en forenings aktiviteter.
  Dette kan læses på datatilsynets hjemmeside her.
  Hvis man vil være på den helt sikre side, så kan man udfylde en samtykkeerklæring.
  Vejledning til samtykkeerklæring findes her.
  Standard samtykkeerklæring findes her.

KONTRAKTER

JURA

 • CVR nummer
  På Erhvervsstyrelsens hjemmeside kan man som frivillig forening registrere sig og efterfølgende få et CVR nummer.
 • Gratis juridisk rådgivning
  DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd – har konsulenter ansat, som gerne giver rådgivning til DATS´ medlemmer. Alt efter sagens karakter rådgiver de enten gratis eller henviser til en advokat.
 • KODA
  KODA har lavet en artikel på deres hjemmeside, hvor de fortæller om, hvordan de kan hjælper foreninger med at cleare musik til scenekunstværker.
 • Har du styr på rettighederne?
  Dansk Teaterforlag har i samarbejde med UNI-C, Brancheforeningen for Undervisningsmidler og ophavsretadvokat Peter Schønning udarbejdet en forlder med ting man skal være opmærksom på, når man spiller teater i skolen.

GDPR

BOOKINGSYSTEMER

 • DATSBilletten

  DATS og Yourticket har indgået et samarbejde, hvor www.datsbilletten.dk kan bruges af vores medlemmer. Via datsbilletten.dk er det nemt at sælge billetter og holde styr på sine medlemmer.

  I systemet er det muligt at bruge medlemssystemet, hvor betalinger kan automatiseres og hvor du hurtigt kan få et overblik over dine medlemmer, samt skrive til dine medlemmer via vores interne system.  

  Der er mange muligheder tilknyttet ved at bruge Datsbilletten.dk, det er bl.a. muligt at bruge salplans funktionen, så hvis du har nummererede pladser til dit arrangement, så laver vi din salplan så det passer til jeres arrangement.

  Alle spørgsmål om tilretning af jeres profil skal gå til Yourticket, hys@yourticket.dk 

 • NemTilmeld til din forening
  Med NemTilmelds komplette tilmeldingssystem bliver administrationen af jeres forenings arrangementer effektiv, professionel og gnidningsfri.
  I sparer tid og ressourcer, når administration og betaling af tilmeldinger automatiseres, og kommunikation med deltagerne minimeres. Kontakt NemTilmeld og hør om din forenings mulighed for en gratis NemTilmeld konto.

FORENINGSLIV OG UDVIKLING

KULTURPOLITIK, PR OG FONDE

 • Amatørkulturen og oplevelsesøkonomien
  Beskrivelse af hvad oplevelsesøkonomi er samt gode råd til at tiltrække politikernes opmærksomhed.
 • Gode råd til fundraising
  Her finder du en kort guide med gode råd til at søge projektstøtte. Udarbejdet af DATS.
 • Fonde.dk
  Vi kan tilbyde vores medlemmer et fordelagtigt abonnement på fundraising databasen Fonde.dk for kun 500 kr. om året (normalpris 3.750 kr.).

MEDLEMSSYSTEMER

 • ForeningLet
  ForeningLet er et medlemssystem med mange forskellige funktioner. Fx medlemslister, opkrævningsmodul, regnskabsmodul og meget mere.
 • Foreningsadministration
  Foreningsadministration er et online-administrationsprogram. Administrationsprogrammet indeholder bl.a. medlemslogin, opkrævning, udvalg og meget mere.
 • Klubmodul
  Klubmodul er et administrationsprogram for foreninger. Systemet hjælper bl.a. med håndtering af medlemmer, kontingentbetaling, tilmelding til forestillinger og arrangementer, samt kommunikation mellem medlemmerne og foreningen via mail/SMS.
 • Sportyfriends
  Sportyfriends er et online program. Programmet kan håndtere aktiviteter, booking, medlemskaber, hjemmeside og meget mere.
 • Datsbilletten
  DATS og Yourticket har indgået et samarbejde, hvor www.datsbilletten.dk kan bruges af vores medlemmer. Via datsbilletten.dk er det nemt at sælge billetter og holde styr på sine medlemmer.

  I systemet er det muligt at bruge medlemssystemet, hvor betalinger kan automatiseres og hvor du hurtigt kan få et overblik over dine medlemmer, samt skrive til dine medlemmer via vores interne system.