Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Modulkursus i instruktion – Devising

8. februar 2025 - 9. februar 2025

DATS modulkursus i instruktion

Modulkursus i instruktion

Har du lyst til at instruere, men er usikker på, hvordan du skal gribe det an, eller har du instrueret før og trænger til lidt ny inspiration? Så kunne denne kursusrække være en mulighed.

Hos DATS kan du nu tage et modulkursus i instruktion med Sune Abel – skuespiller, instruktør, teaterlærer. Kurset er inddelt i fire weekender med hver sin tematik: Instruktørens rolle, stilkendskab, tekst-iscenesættelse og devising. Modulerne kan tages i vilkårlig rækkefølge, og der annonceres flere datoer løbende. De første fire datoer er lagt fast: 1. – 2. juni, 21. – 22. september, 16. – 17. november 2024 samt 8. – 9. februar 2025.

På kursusrækken vil du stifte bekendtskab med basis-principper indenfor instruktørgerningen teoretisk og praktisk. Det primære fokus bliver valg og konsekvenser fremfor præstation. Vi vil snakke meget om samarbejde, hvordan man bedst kommunikerer med sine skuespillere, og hvordan man får det bedste ud af alle omkring sig. Undervejs kommer alle til at iscenesætte små scener, ligesom alle kommer til at fungere som skuespillere for hinanden.

Arbejdsformen vil være seriøs, respektfuld og samtidig let og sjov.

Du får et diplom for hver gennemført weekend, samt et certifikat, hvis du gennemfører alle fire weekender.

8. – 9. februar: Devising

Devised theatre er de senere år blevet fremstillet som noget meget moderne, men i virkeligheden er princippet om at skabe teater uden afsæt i et færdigt manuskript lige så gammelt, som teatret er.

I dette modul vil der blive inddraget simple og effektive devising-øvelser og opgaver, og vi vil snakke instruktørens rolle i en devising-proces. Det er som regel en stor og positiv overraskelse at se, hvor meget man kan skabe, og hvor kreativ man kan være også uden tekst.

Alle vil komme til at instruere en lille devised scene.

Mere information om tilmelding og lokation kommer senere.

Prisen er 800 kr.

Kurset indeholder:

  • 6 timers undervisning om dagen fra 10-17 (inkl. frokostpause)
  • Frokost

Læs mere om de tre andre kursusweekender:
1. – 2. juni: Instruktørens rolle
21. – 22. september: Stilkendskab
16. – 17. november: Tekst-iscenesættelse

DATS modulkursus i instruktion

Detaljer

Start:
8. februar 2025
Slut:
9. februar 2025
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Dansk Amatør Teater og Scenekunst
Telefon
74651103
E-mail
dats@dats.dk
Se Arrangør hjemmeside