Indstilling fra Helle og Thomas Hauger, Ribe af Hanne Kjærgaard Meyer som modtager af Anne og Arne Aabenhus legat

I 1960erne var Hanne Meyer lærer på Esbjerg Børnehaveseminarium og i den forbindelse blev hun, som rytmik og dramalærer, inspireret af strømningerne indenfor den skabende dramatik, som det på det tidspunkt kom til Danmark fra Sverige med Elsa Olenius.

Hun overbeviste derfor de studerende om værdien af at lave dukketeater. Det blev så videreført som en aktivitet sidst i 6oerne, til glæde for utallige børn på Hovedbiblioteket i Esbjerg. Hannes utrættelige arbejde gjorde, at hun fik overbevist politikerne om, at de skulle stille lokaler til rådighed for børneteateraktiviteter. Det blev der så i en gammel fabrik og Esbjerg Børne- og ungdomsteater blev en realitet, i et samarbejde med en masse andre børneteaterglade unge i Esbjerg. Teatret har i dag udviklet sig til en institution i byen. Specielt det årlige sommerspil, som Hanne Meyer var med til at startet i 1981, samler massevis af børn og familier. Det var og er en bærende ide, at alle skal kunne være med uanset økonomisk formåen, miljømæssig baggrund, teatererfaring og aldersmæssig baggrund.

I 1987 var Hanne Meyer med til at starte egnsspillene: Esbjergspillene, der siden 1988 har opført et egnsspil i Esbjerg hvert tredje år. I perioden 1991 – 2018 har Hanne Meyer været involveret som henholdsvis formand, igangsætter, dramatiker og instruktør. I dag er Esbjergspillene også tillige en stor, levende amatørscene.

Som det lokale energibundt hun er kendt som, startede hun også forestillingerne MUSIK FOR FULDE SEJL.

Ved strukturreformens indførelse var hun med til at grundlægge Esbjerg Amatørteater Råd, der hurtigt blev anerkendt af kommunen som en forhandlingsberettiget paraplyorganisation.

Hanne Meyer har altid været meget inspirerende for de mennesker hun omgiver sig med og utallige ideer, skrifter, bøger og forestillinger har hun skabt gennem tiden. Senest i efteråret 2018 stod Hanne igen på scenen og hun har desuden medvirket i en meget smuk kortfilm om det at være blevet gammel.

Hanne Meyer er – på trods af at hun passerede de 82 år – stadig meget aktiv i amatørteaterlivet i Esbjerg og hendes socialpolitiske engagement har også gjort hende til formand for Ældresagen i Esbjerg.

Hanne Kjærgaard Meyer