Kursusunderviser Charlotte Calberg

Speciale: Scenografi, kostumer, Manuskriptskrivning, Instruktion, Dramaworkshops, Teaterhistorie

Kontaktinformation:
Charlotte Calberg
2100 København Ø
Tlf.: 28 70 63 10
charcalb@yahoo.dk
www.charlottecalberg.dk
www.facebook.com/charlotte.calberg 

Hvad kan jeg tilbyde DATS´ medlemmer?
I det meste af mit voksne liv har scenekunst været mit arbejdsmæssige omdrejningspunkt. Jeg har beskæftiget mig med teatret både professionelt og på amatørplan og haft mange forskellige teaterkasketter på, hvilket har givet mig en bred og dyb indsigt i det scenekunstneriske univers.

Næste års forestilling?
Romeo og Julie, Jeppe på bjerget, The Animal Farm……. Listen over skønne forestillinger er lang, men hvilket stykke passer bedst ind hos jer? Hvad er der tid til, hvad er der råd til og hvor stort er holdet? Der kan være mange overvejelser omkring næste års forestilling, og jeg hjælper jer gerne på vej.

Scenografi/kostumer
Hvilket univers og hvilken stil vælger I at placere jeres næste forestilling i, og hvordan løses udfordringen med mange forskellige scener/og rum? Jeg giver jer inspiration til hvordan I skaber et spændende visuelt univers, der også er økonomisk og tidsmæssigt overskueligt. Eller jeg scenograferer forestillingen og giver et indblik i materialer, model- og mønster konstruktion m.m.

Manuskriptskrivning
Via workshops eller en enkelt konsultation giver jeg jer en indsigt i hvordan man skriver gode replikker og hvad en god dramatekst skal kunne i forhold til en almindelig prosatekst. I kan også bestille et skræddersyet stykke hos mig.

Instruktion
Jeg har instrueret over 30 forestillinger med hhv. børn, unge og voksne og altid med øje på alle de medvirkende og tekstens muligheder. Samarbejdet omkring processen vægtes højt, da teater er et holdspil med respekt for – og tillid til hinanden.

Dramaworkshops 
Gennem fem timer hives deltagerne rundt i manegen i et forløb bestående af dramaøvelser, lege, improvisation, statusøvelser og meget andet. Her afprøves forskellige roller og
identiteter med brug af en bunke kostumer, parykker og rekvisitter. Slutvis skaber deltagerne gruppevis korte dramatiske forløb, der vises for de andre.

Det rumlige rum
En tre timers workshop om hvad der sker med os, når vi træder ind i et nyt rum med ukendte mennesker, og om hvordan vi forvandler anonyme klasserum til æstetiske trygheds- og læringsrum?

Teaterhistorie
Ønsker I et indblik i europæisk teaterhistorie fra oldtiden og frem til i dag, kan jeg introducere jer for dette spændende univers. Både historisk, stil- og publikumsmæssigt har teatret været på en lang rejse og er altid i forandring, så det fortsat kan være en spejling af os og det samfund vi lever i.

Om mig selv
Jeg er scenograf, dramatiker og cand.mag. i Teatervidenskab og har været medskaber af over 100 forskellige scenekunstneriske projekter til børn, unge og voksne. Sideløbende underviser jeg i drama og skaber forskellige dramarelaterede workshops.

Hjemme-hos-kurser
Et væsentligt bidrag i DATS´ indsats for at udvikle amatør- og vækstlagsteatret både kunstnerisk og organisatorisk er vores tilbud om et bredt udvalg inden for teaterkurser, skuespillerkurser og meget mere med et højt fagligt indhold og top kvalificerede undervisere.

Med vores ”Hjemme-hos-kurser” kan vores medlemmer få en kursusunderviser til at komme hjem på deres scene eller på skolen, hvis blot det nødvendige antal deltagere samles. Hvis det er et problem, hjælper vi gerne med at udbrede kendskab til kurset, så dette kan oprettes.

Læs mere om ”Hjemme-hos-kurserne” samt priser i vores håndbog.

Ring eller mail hvis du ønsker at høre nærmere eller booke en kursusunderviser.

Tlf.: 74 65 11 03 eller dats@dats.dk