Kursusunderviser Anne Kjær Wæhrens

Speciale: Klovneri – Bouffon – Stemmearbejde – Karakterudvikling (Michael Checkhov) – Fortælling – Maskefremstilling (Commedia dell’Arte masker) – Fysisk komik – Commedia Dell´Arte – Skuespillerens bevidsthed

Kontaktinformation:
Anne Kjær Wæhrens
5700 Svendborg
Tlf.: 30 26 88 62
anne@teaterbaubo.dk
www.teaterbaubo.dk

Hvad kan jeg tilbyde DATS´ medlemmer?
Jeg kan tilbyde høj faglig og kunstnerisk viden, indsigt og praktisk erfaring.
Min passion som skuespiller rækker fra klovnen og det komiske til det højdramatiske og tragiske og denne spændvidde ved jeg, at vi alle rummer. Som underviser vil jeg guide mine elever til at gå på opdagelse i deres egen spændvidde og stimulere deres lyst og drift til at udforske den dybde, de selv rummer ligegyldigt hvilken genre, vi arbejder med.
Det er en gave at få lov at være vejleder i sådant det selvudviklende rum som dramafaget udgør – at se
sine elever vokse og udvikles! Med dyb respekt, autentisitet og nærvær vil jeg som underviser skubbe mine elever ud på en rejse, hvor de lærer nyt om sig selv og får stærke og brugbare redskaber inden for fysisk teater.

Om mig selv
Mit navn er Anne, og jeg er uddannet skuespiller fra teaterskolen Dell’Arte International School of Physical Theatre i Californien med en Master of Fine Arts i Ensemblebaseret Fysisk Teater.
Min uddannelse fra Dell’Arte har givet mig et unikt teater- og kunstsyn. Jeg er uddannet til at være ’teaterskaber’- jeg er interesseret i at formidle de historier, jeg oplever som vigtige i vores tid hvad enten det er med udgangspunkt i eksistentielle eller samfundsrelaterede emner. Jeg er kunstnerisk leder af Teater Baubo, hvor jeg skaber teaterværker både solo og i ensembler og tilbyder undervisning, workshops, huskunstnerforløb osv.
– Jeg har siden 2006 arbejdet med stemmearbejdet Nadine George Voice Work (NGVW), der udspringer afRoy Hart stemmeteknikken. Det er et arbejde med at finde tilbage til urstemmen samt opdage stemmens mange lag, kvaliteter og kraft. Dertil arbejdes der med en dramatisk tekst. Det er et arbejde, der fordrer repetition, og som åbner for potentialet i og personlig bemyndigelse over ens stemme og emotionelle reserver, så man kan bruge det konkret i arbejdet som skuespiller, som taler eller sanger. Jeg bliver akkrediteret underviser af teknikken i løbet af 2025. Jeg tilbyder både holdundervisning (workshops, længere forløb osv) og soloundervisning.
– Siden 2010 har jeg arbejdet med klovneri og jeg har en klovnefigur, der hedder Mulli. Jeg er del af
klovnetruppen, Ciboulette, med hvem jeg fra 2011-2015 arrangerede en klovnefestival i Sverige. Jeg har en klovnesoloforestilling ”Op på Hesten” (2015), som jeg har spillet både i Danmark og i Sverige.
De seneste projekter jeg selv har været medskaber og skuespiller i har været ”Mission H. C.” (HCA
Festivals 2019), ”Julerier” (Fortælleforestilling, 2019)”Dragen og Fuglen” (Dukketeaterforestilling, 2020), ”Havheksen – en forestilling om at finde sin stemme i sig selv” (under udvikling, premiere i 2024/2025).
– Senest har jeg medvirket i produktioner af scenekunstkompagniet Luna Park Scenekunst – ”Drømmenes By” (2020), ”I begyndelsen blev der sået et frø” (2020) og ”byVANDring” (2022).
Dertil har jeg studeret på Den frie Lærerskole i Ollerup, og bl.a. derfra har jeg rig erfaring med at undervise både voksne, unge og børn i drama. De seneste år har jeg lavet en del huskunstnerforløb bl.a. på Ollerup Efterskole, Rudolf Steiner skolen i Odense og Langelands Efterskole og været gæstelærer og familiekursus-underviser i teater på Odder Højskole.
Som en del af mit faste virke er jeg fortiden ansat som kirkesanger i Vejstrup Valgmenighed på Sydfyn og som skuespiller ved impro-teatret TEATERTJENERNE.

Hjemme-hos-kurser
Et væsentligt bidrag i DATS´ indsats for at udvikle amatør- og vækstlagsteatret både kunstnerisk og organisatorisk er vores tilbud om et bredt udvalg inden for teaterkurser, skuespillerkurser og meget mere med et højt fagligt indhold og top kvalificerede undervisere.

Med vores ”Hjemme-hos-kurser” kan vores medlemmer få en kursusunderviser til at komme hjem på deres scene eller på skolen, hvis blot det nødvendige antal deltagere samles. Hvis det er et problem, hjælper vi gerne med at udbrede kendskab til kurset, så dette kan oprettes.

Læs mere om ”Hjemme-hos-kurserne” samt priser i vores håndbog.

Ring eller mail hvis du ønsker at høre nærmere eller booke en kursusunderviser.

Tlf.: 74 65 11 03 eller dats@dats.dk