Kursusunderviser Mads Trier Braas

Speciale: Impro, tilpasning, skuespil, historiestruktur

Kontaktinformation:
Mads Trier Braas
5000 Odense
Tlf.: 21 96 98 12
madsbraas@gmail.com

Hvad kan jeg tilbyde DATS´ medlemmer?
Om du er begynder eller erfaren, kan jeg tilbyde tilpasset introduktion og udvikling indenfor improviseringsteater.
Jeg er både erfaren underviser i short form, (den mest kendte form, hvor man typisk laver korte og hurtige scener og lege) og long form (hvor man improvisere lange narrative historie og til tider fulder teater-stykker fra ende til anden.) Begge både som comedy og drama.

På tværs af dem lærer man ting som:
– Scenedisciplin (stemme og scene-træning for at nå ud til publikum)
– Mange, mange, mange forskellige improlege og teaterøvelser
– Bekendtskab med forskellige typer impro og impro-principper
– Basale skuespilsteknikker (indlevelse, stemme, følelse, krop og sprog)
– At overkomme præstationsangst og scenefrygt
– Teamwork
– Komedie (setups, punchlines, tags, timing og humortyper)
– Præsentationsfærdigheder (Som vært og toastmaster)
– Opfindsomhed
– “Iscenesættelse” (Hvordan du illustrere et indre billede af en scene for publikum, på baggrund af den måde du bevæger dig på scenen)
– Karakterdannelse (hvordan du improvisere en mere komplet fiktiv karakter)
– Historiestruktur (hvordan man strukturere og improvisere en sammenhængende historie)
– Hvordan man arrangerer og opfører impro-shows

Min arbejdstilgang er tilpasset hvem, som skal undervises. Alt efter hvor erfaren man er og hvad man har fokus på, bør undervisningen tilpasses omstændighederne.
Forløbet er ofte sådan at jeg introducerer et koncept og giver et eksempel, hvorefter vi laver nogle øvelser for at træne konceptet, med løbende feedback. Jeg forsøger oftest at holde fokus på praktiske øvelser, frem for at stå og forelæse, da jeg mener man lære bedst af at prøve.

Om mig selv
Jeg har arbejdet med skuespil, hosting og impro semi-professionelt, som en sekundær indtægt, siden 2012. Siden 2017 har jeg dedikeret meget af min tid specifikt til undervisning og opvisning af impro-teater, både gennem mine egne shows og kurser, men også på vegne af organisationer og institutioner.

Mine kompetencer inkluderer ikke kun skuespil, impro og andre scenekompetencer, men også forståelse for struktur, planlægning og opsættelse af shows; ikke kun på en traditionel scene, men også til alternative events, som til underholdning til fester, i gaden, på pubs og til murder mysteries på gamle slotte. 

Jeg har drevet mit eget teater, med eget teaterkoncept, hvor jeg selv trænede skuespillerne i impro og skuespil. Som en ekstra niché, har jeg også erfaring med at arrangere horror-shows og mazes, for f.eks Albani og Lego.

Desuden er jeg erfaren i at undervise og instruere mennesker i alle aldre, og på adskillige kompetenceniveauer. Så jeg er klar til at hjælpe, uanset om man er ny eller erfaren; ung eller gammel; om man vil udvikle sine evne – eller det hele bare er for sjov!

Hjemme-hos-kurser
Et væsentligt bidrag i DATS´ indsats for at udvikle amatør- og vækstlagsteatret både kunstnerisk og organisatorisk er vores tilbud om et bredt udvalg inden for teaterkurser, skuespillerkurser og meget mere med et højt fagligt indhold og top kvalificerede undervisere.

Med vores ”Hjemme-hos-kurser” kan vores medlemmer få en kursusunderviser til at komme hjem på deres scene eller på skolen, hvis blot det nødvendige antal deltagere samles. Hvis det er et problem, hjælper vi gerne med at udbrede kendskab til kurset, så dette kan oprettes.

Læs mere om ”Hjemme-hos-kurserne” samt priser i vores håndbog.

Ring eller mail hvis du ønsker at høre nærmere eller booke en kursusunderviser.

Tlf.: 74 65 11 03 eller dats@dats.dk