læs de nye retningslinjer
for covid-19
pr. 26. oktober

STØT OP OM SCENEKUNSTEN
I DANMARK
– MELD DIG IND I DATS NU OG FÅ RESTEN AF 2020 + EN T-SHIRT GRATIS

nu er den her:
hjælpepakken til
amatørkulturen

 

HJÆLPEPAKKE TIL AMATØRKULTUREN

NU ER DEN HER:
Hjælpepakke til økonomisk trængte amatørteatre!!!

Skynd jer at søge, puljen er ikke voldsomt stor – men for første gang i hele Corona-krisen er der nu mulighed for, at også amatørkulturen kan få hjælp.

Der kan søges til både afholdte udgifter og til mistede indtægter.

Har I modtaget støtte fra en af statens andre hjælpepakker kan I ikke få støtte fra denne pulje.

Læs mere her.

Søg puljen her.

I skal uploade: Regnskab for 2019 + budget for 2020 + beskrivelse af, hvorfor I søger puljen.

Hvad er DATS?

”DATS – Dansk Amatør Teater og Scenekunst” er en landsdækkende teaterorganisation, som varetager enkeltmedlemmers, sceners, institutioners og gruppers teaterinteresser.

Det sker blandt andet i form af tilskud til kurser, opførelser, festivaler og konferencer, ligesom DATS selv på landsplan udbyder kurser og forskellige uddannelsesforløb og arrangerer konferencer, festivaler mv. Desuden formidler DATS kontakter på tværs i teaterverdenen og har tilknyttet en række professionelle konsulenter, som yder gratis hjælp i form af rådgivning, inspiration, ideer, repertoirevejledning og konsulenthjælp til instruktører, scenografer mv.

Har du lyst til at spille teater?

Eller sy kostumer, lave scenografi, instruere, sminke eller noget af alt det andet, som teater består af?

Vi har nu udarbejdet et Danmarkskort over de af vores medlemsscener, som er åben for nye medlemmer.

DATS KALENDER

Netværksdag på Stavtrupscenen

INSPIRATIONS- OG NETVÆRKSDAG PÅ STAVTRUPSCENEN: ARRANGEMENTET ER DESVÆRRE UDSAT TIL FORÅRET GRUNDET DEN NUVÆRENDE COVID-19 SITUATION  DATS inviterer grupper, scener og teatre i en radius af 30-40 km. fra Aarhus til en gratis inspirations- og netværksdag. Dagen består af et spændende og afvekslende program hvor kaffe, kage og frokost er inkluderet. Se det spændende program […]

Læs mere »
Gratis
Stavtrupscenen, Højvangsvej 1B
Viby J, 8260
+ Google Maps

DATS: Sammenhængende kursus for instruktører – begyndere og øvede

Sammenhængende DATS-KURSUS for instruktører - begyndere og øvede Dette kursus bliver planlagt således, at både begyndere og øvede vil få udbytte af det. Vi kommer til at tage udgangspunkt i forskellige dramatiske tekster, som deltagerne skal arbejde med over 6 weekends, afsluttende med en visning af resultaterne. Kurset kører over 6 weekends á to dage […]

Læs mere »
6000kr
Tårnby Teater, Englandsvej 290
Kastrup, 2770
+ Google Maps

DATS Årsmøde 2021

DATS Årsmøde 2021 Sæt X i kalenderen d. 8. - 9. maj 2021, hvor vi afholder Årsmøde 2021 på Blommenslyst Kro i Odense. Nærmere info følger. Landsformand Pia Bredow Foto: Axel Gadegaard

Læs mere »

“At se med hjertet” af Henrik Sommer

Det kunstneriske amatørteaters historie – udgivet i anledning af DATS´ 70-års jubilæum

Pris 259 kr. + porto 40 kr.

I At se med hjertet fortæller Henrik Sommer levende om DATS’ 70-årige historie, præget af glæden ved teaterkunsten og en utrættelig lokal indsats over alt i landet – men også påvirket af mange kulturpolitiske svingninger.

Under 1. Verdenskrig overværede stifteren af British Drama League, Geoffrey Whitworth arbejdere på en ammunitionsfabrik lave en såkaldt reading af et af William Shakespeares teaterstykker.

I 1930’erne læser teatermanden Just Thorning om Whitworth tanker og sammen med Arne Aabenhus skaber de to i 1948 Dansk Amatør Teater Samvirke (DATS).

Dermed skabte de det kunstneriske amatørteater, som kan give almindelige mennesker adgang til gennem teateret at fortælle historier, der øser af den skabende kraft, der er i mennesket selv til at tænke ud over sig selv.

UDGIVET AF MULTIVERS I SAMARBEJDE MED DATS – Dansk Amatør Teater og Scenekunst

Online butik for teaterfagbøger

Danteater shop er Dansk Teaterforlags online butik for teaterfagbøger.

Her kan du bl.a. finde en lang række udgivelser fra Forlaget Drama, som lukkede i 2017.

Få nyheder fra DATS
Tilmeld dig