Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Modulkursus i instruktion – Forberedelsen af skuespillerne

september 21 - september 22

Modulkursus i instruktion

Har du lyst til at instruere, men er usikker på, hvordan du skal gribe det an, eller har du instrueret før og trænger til lidt ny inspiration? Så kunne denne kursusrække være en mulighed.

Hos DATS kan du nu tage et modulkursus i instruktion med Sune Abel – skuespiller, instruktør, teaterlærer. Kurset er inddelt i fire weekender med hver sin tematik: Instruktørens rolle, forberedelsen af skuespillerne, tekst-iscenesættelse og devising. Modulerne kan tages i vilkårlig rækkefølge, og der annonceres flere datoer løbende. De første fire datoer er lagt fast: 1. – 2. juni, 21. – 22. september, 16. – 17. november 2024 samt 8. – 9. februar 2025.

På kursusrækken vil du stifte bekendtskab med basis-principper indenfor instruktørgerningen teoretisk og praktisk. Det primære fokus bliver valg og konsekvenser fremfor præstation. Vi vil snakke meget om samarbejde, hvordan man bedst kommunikerer med sine skuespillere, og hvordan man får det bedste ud af alle omkring sig. Undervejs kommer alle til at iscenesætte små scener, ligesom alle kommer til at fungere som skuespillere for hinanden.

Arbejdsformen vil være seriøs, respektfuld og samtidig let og sjov.

Du får et diplom for hver gennemført weekend, samt et certifikat, hvis du gennemfører alle fire weekender.

21.-22. september: Forberedelsen af skuespillerne

Som instruktør har man ofte store ambitioner om, hvordan forestillingen skal blive. Man arbejder, drømmer, fantaserer og kan nogle gange se det hele for sit indre blik, og det virker godt, rigtigt og meningsfuldt. Desværre kan det til tider blive en lidt ensom proces, hvis skuespillerne ikke forstår projektet. Så står man der og tænker: ”Hvorfor forstår de det ikke?”, ”Hvorfor gør de ikke bare, som jeg siger?”.

Det kan blive en ret frustrerende proces for begge parter.

I dette modul vil deltagerne blive guidet igennem en lang række øvelser, der dels kan hjælpe skuespillerne til at præstere bedre og dels kan styrke dialogen mellem instruktør og skuespillere.

Selvom deltagerne kommer til at være på gulvet det meste af tiden, vil der være god tid til refleksion og spørgsmål.

Kurset foregår i Odense på Teaterskolen Toppen.

Tilmeldingsfristen er d. 19. august 2024. Tilmeld dig her

Skulle du have brug for at melde afbud, kan dette ske med fuld refusion frem til d. 19. august. Herefter gives ingen refusion.

Prisen er 800 kr.

Kurset indeholder:

  • 6 timers undervisning om dagen fra 10-17 (inkl. frokostpause)
  • Frokost

Læs mere om de tre andre kursusweekender:
16. – 17. november: Tekst-iscenesættelse
8. – 9. februar: Devising

DATS modulkursus i instruktion

Detaljer

Start:
september 21
Slut:
september 22
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Dansk Amatør Teater og Scenekunst
Telefon
74651103
E-mail
dats@dats.dk
Se Arrangør hjemmeside